laupäev, 4. oktoober 2014

ŠOKOLAADIMUFFINID


Vahepeal sai valmistatud mõned šokolaadimuffinid venna soovil, kuna ise väga šokolaadimuffineid ei armasta.
Üle pika aja mõtlesin, et teeks muffinid ise valmistatud taignast, juba pikka aega olin mugavuse ohver ja ostsin poest taignapulbrit.
Kasuemale sünnipäevaks kingitud muffini küpsetusplaat polnud ka kasutust veel leidnud ja mõtlesin proovida.
Võtsin siis kodust riiulilt isa vana kokaraamatu kus tal on igasuguseid retsepte, nii enda välja mõeldud kui ka kuskilt kellegi käest saadud.
Leidsin siis sealt retsepti märkmikust ühe muffini retsepti milles oli kasutatud tumedat šokolaadi. Algul olin natuke skeptiline, kuid lõpp tulemus oli fantastiline. Isegi mina sõin šokolaadimuffineid...

Vaja läheb:
- 2 muna
- 50 grammi suhkrut + 50 grammi fariinisuhkrut või 100 grammi roosuhkrut
- 2 tl vaniljesuhkrut
- 135 grammi jahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl soodat
- 4 spl kakaod (ilma suhkruta, näiteks Meie Mark)
- 50 grammi võid
- 175 grammi 10% hapukoort või maitsestamata jogurtit
- 100 grammi tumedat šokolaadi
Vahusta munad suhkruga kohevaks. Sega jahu, küpsetuspulber, sooda, kakao ja vaniljesuhkur omavahel ning sõelu munavahu hulka. Lisa hapukoor ja jahtunud sulavõi, sega ühtlaseks. Haki šokolaad väiksemaks ning lisa kõige viimasena taigna hulka. Sega kergelt läbi, jaota taigen muhvinivormidesse.

Küpseta 180 kraadi juures 15 minutit. Lase enne serveerimist natuke jahtuda
.
Soovitan soojalt kõigil järgi proovida, ka neil, kes šokolaadimuffineid ei armasta. Te ei pea pettuma.

By: Kristel Kiisler

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar